U ZDK-u do 1. aprila prolongirao redovno javljanja nezaposlenih lica na biro

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona prolongirala je privremeno, do 1. aprila ove godine, obavezu redovnog javljanja za sve osobe koje se nalaze u evidenciji nezaposlenih – potvrdio je Feni rukovodilac Odjeljenja za posredovanje u zapošljavanju JU SZZDK Sehadet Hadžić.

Odluka je stupila na snagu danas, a donesena je zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije i u tom kantonu.

-U narednim ćemo danima pratiti situaciju pa ako ne bude poboljšana epidemiološka situacija, postoji mogućnost da bude produžen i rok trajanje ove odluke. Inače, na kraju februara, u evidenciji nezaposlenih bilo je 55.773, što je 828 osoba manje nego krajem januara ove godine. Prošle je godine krajem februara u evidenciji nezaposlenih bilo 54.627, a na kraju 2020. godine 56.159 – ističe Hadžić.

Od jučer redovnu ovjeru zdravstvenih knjižica ne vrše ni službe Javne ustanove Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, koji je donio odluku da tu obavezu zdravstvenih osiguranika prolongira do daljnjeg.

Sve su zdravstvene ustanove u tom kantonu dobile obavijest da su dužne pružati usluge svim osiguranicima, bez obzira da li im je istekla validnost ovjerenih knjižica.

FENA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU