U ZDK-u novih osam pozitivnih na virus, najviše u Maglaju

U posljednja 24 sata u Zeničko-dobojskom kantonu otkrivena je zaraza kod osam osoba, pa sada u tom kantonu broj zaraženih iznosi ukupno 211.

Ponovo je najviše zaraženih otkriveno u Maglaju, gdje je sedam novih slučajeva zaraze pa ih sada ukupno ima 121, dok je jedna zaražena osoba iz Zenice, gdje je od početka pandemije zaraza potvrđena kod ukupno 37 osoba.

Na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica nalazi se 20 pacijenata sa težim simptomima, dok se u izolatoriju nalazi još 81 pozitivna osoba sa lakšim simptomima, a oko 90 osoba već je potpuno izliječeno ili se nalaze na dodatnom kućnom tretmanu od 14 dana.

-Danas smo otpustili četiri nova izliječena pacijenta, ukupno 25 u zadnja tri dana. Svi koji su na liječenju osjećaju se dobro, stabilni su i niko nije na respiratoru – ističe načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a Ednan Drljević.

Pod zdravstvenim nadzorom u tom kantonu nalazi se 2.626 osoba. Tokom posljednja 24 sata evidentirano je samo jedno kršenje zabrane kretanja za mlađe od 18 te starije od 65 godina.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU