Ubicama Slaviše Krunića ukupno 60 godina zatvora
Okružni sud u Banjaluci osudio je Benedija Đukanovića na 40 godina robije, a Rodoljuba Gajića na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Istom presudom optuženi Emilio Baldo je oslobođen krivice.

Osuđeni Đukanović i Gajić dužni su da porodici ubijenog Krunića isplate 100.000 maraka na ime duševne boli.

Branimir Jukić, sudija je u obrazloženju presude naveo da je Đukanović osuđen na osnovu DNK pronađenog na automatskoj pušci kojom je izvršeno ubistvo.

Nažalost, tokom sudskog postupka koji je trajao od marta 2020. godine nije utvrđen motiv ubistva banjalučkog biznismena, niti ko je bio nalogodavac mučkog zločina koji je šokirao javnost.

Za teško ubistvo sudilo se Benediju Đukanoviću koji je označen kao direktni izvršilac ubistva zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je pod misterioznim okolnostima ubijen tokom napada na Krunića i pratnju.

Na optuženičkoj klupi je Emilio Baldo koji se teretio da je sa Đukanovićem od početka 2019. godine do 22. aprila 2019. godine kada je zločin izvršen, osmislio plan ubistva.

Optuženi Rodoljub Gajić tereti se da je kao radnik “Sektor Security” odavao informacije o kretanju Krunića. Gajić je tokom svjedočenja priznao da je informacije davao Kovačeviću, kojem je dugovao novac.

Suđenje optuženima počelo je 4. marta 2020. godine i održano je ukupno 38 ročišta.

Krunić i njegov član obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Tokom napada ranjen je Krunićev vozač Gorana Ilić.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je u decembru 2019. godine. Optuženi su se o krivici izjasnili u januaru 2020. godine i svi su negirali umiješanost u ubistvo.

Sva trojica se nalaze u pritvoru oko dvije godine.

Prvi je pritvoren Baldo 25. aprila 2019. godine, a Gajić je u pritvoru završio početkom maja iste godine. Đukanović je poslije zločina pobjegao, a nakon 52 dana skrivanja predao se u Policijsku upravu Ilidža početkom juna 2019. godine,. piše Srpskainfo.novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU