Udruženje Kula gorica obilježilo Dan nezavisnosti

Udruženje građana „Kula Gorica“ iz Gorice danas je na vidikovcu u ovoj mjesnoj zajednici prigodno obilježilo Prvi mart – Dan nezavisnosti BiH. Čine to svake godine, kaže nam Halil Beganović, član udruženje Kula Gorica i nastavnik istorije i geografije.

Tradicionalno je u pitanju Prvi mart i 25. novembar, Dan nezavisnosti i Dan državnosti. Već smo nekoliko puta uradili obilježavanje 22. maja, dana prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije. Planiramo da nastavimo obilježavanje i tog, vrlo bitnog datuma za našu državu Bosnu i Hercegovinu“, kaže Beganović.

Halil Beganović je za učenike iz Putovića, ujedno članove istoimenog kulturno-umjetničkog društva, održao čas istorije. Mladima je na slikovit i njihovom uzrastu prilagođen način opisao šta se to desilo Prvog marta 1992. godine i kako je Bosne i Hercegovina izborila svoju nezavisnost. Učenici iz Putovića nemaju dilemu o tome da je ovo značajan datum.

Doživljavamo to kao važan dan koji treba biti obilježen na najbolji mogući način. Taj dan je Bosna i Hercegovina postala nezavisna zemlja“, kažu mladi iz Putovića.

Okupljeni su na jarbol podigli zastavu Bosne i Hercegovine, a događaj su upotpunila i trojica trkača entuzijasta koji su pretrčali dionicu od Radakova do Gorice. (D. Travar)

The post Udruženje Kula gorica obilježilo Dan nezavisnosti appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU