Udruženje “Osnovac” Travnik/ Donirajte PC, laptop, tablet ili android telefon i pomozite djeci da prate online nastavu!

Udruženje za pomoć i potporu djeci osnovno školskog uzrasta Osnovac je osnovano krajem 2009 g. sa svrhom pružanja pomoći,kako osnovnim školama kroz direktne donacija,tako i samim učenicima osnovnog obrazovanja.

Djeluje kao nevladina i neprofitna organizacija.

Njihov osnovni cilj je briga o socijalno ugroženoj kategoriji djece,djece bez jednog ili oba roditelja, bolesnoj djeci ,djeci sa posebnim potrebama kao i djeci koja se posebno ističu u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, razvoju unapređivanju te osavremenivanju nastavnog procesa u osnovnim školama.

Ovom prilikom Vam se obraćamo da ukoliko ste u mogućnosti donirati nov ili rabljen PC,lap-top,tablete ili android telefon.

Obzirom da se radi o vanrednoj situaciji u FBiH te su učenici primorani nastavu pratitu on line, a već sa terena imamo informacije da određen broj djece nisu u mogućnosti isti posjedovati ovakav vid pomoći bi im itekako dobro došao.

Volonteri Udruženja se stavljaju na raspolaganje učenicima distribuisati iste na kućnu adresu.

#ostanikodkuce

 Udruženje za pomoć i potporu djeci osnovno-školskog uzrasta “Osnovac” Dolac na Lasvi, 72278 Travnik , +387 62 483 576 mail: udruzenje.osnovac@hotmail.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU