Udruženje Pomozi.ba danas organizira prvi ovogodišnji Humanitarni bazar

Udruženje Pomozi.ba danas  organizira prvi Humanitarni bazar u 2024. godini. Bazar se održava na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 do 17 sati. 

Kao i do sada, volonteri i uposlenici Udruženja izdvojili su razne kućne potrepštine, knjige, odjeću, obuću i druge nove i polovne stvari koje posjetioci mogu kupiti po povoljnim cijenama.

Glasnogovornica Udruženja Saliha Rokša kazala je da građani na bazar mogu donijeti i neke dobro očuvane stvari koje više ne koriste, a koje bi nekome mogle biti od koristi. Nešto od toga, dodala je mogu prodati na bazaru, a nešto podijeliti korisnicima mnogobrojnih projekata.

– Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena za pomoć starijim, bolesnim i iznemoglim osobama te korisnicima projekata kao što su Obrok za sve, Mjesečni paketi, Užine, Fond za liječenja i drugi projekti – istakla je.

Naglasila je da im se za pomoć obraćaju građani sa mnogobrojnim zdravstvenim teškoćama, kao što su onkološki pacijenti, osobe sa srčanim problemima, problemima sa vidom, pa do djece sa raznim vrstama poteškoća u razvoju, kao i tjelesnim deformitetima.

– Za one koji nisu dio projekta javnog apela, pokrenuli smo web kampanju ‘Fond za liječenja’. Pozivom na broj 17021 donirate 2 KM, a možete pomoći i putem web platforme www.pomoziba.org ili uplatom na žiro račun, sa naznakom ‘Liječenja’ – pojasnila je.

Podsjetila je da je projekat “Obrok za sve” jedan od najvećih projekata, u okviru kojeg dnevno isporuče više od 1.000 obroka.

– Projekat se može podržati pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati 2 KM ili jedan obrok – istakla je.

Uime udruženja Pomozi.ba zahvalila je svima koji im ukazuju povjerenje i doniraju preko tog udruženja.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU