Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Suada iz Tuzle kako bi po prvi put čuo unukov glas

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Suada Derviševića iz Tuzle. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040 kojim donirate 2 KM, broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Suad Dervišević je sa 37 godina starosti počeo nositi slušni aparat, a unazad dvije i pol godine je potpuno izgubio sluh. I to upravo u vrijeme kada mu se rodio unuk, te mu najteže pada što ne može čuti njegov glas.

Čitajući jedan od dnevnih listova, naišao je na članak u kome je pisalo da su Senadi i njenom sinu Adnanu, ugrađeni kohlearni implantati u Turskoj, te da sada oboje čuju, a sve zahvaljujući Pomozi.ba organizaciji.

Suad se po pričama njegove supruge Senke toliko obradovao i počeo skakati kao malo dijete, rekavši joj: “Senka, i za mene ima nade, molim te, nazovi ovu organizaciju, možda i meni mogu pomoći da i ja bar malo čujem”.

Pomozimo našem Suadu da izađe iz svijeta tišine i da se više ne osjeća manje vrijednim. Za njegovu operaciju ugradnje kohlearnog implantata u Turskoj potrebna su sredstva u iznosu od 13.000 eura.

Pored poziva na broj 17040 možete mu pomoći donacijama putem web platforme klikom na opciju “Doniraj odmah”, kao i uplatama putem naših žiro računa ili PayPala.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Računi za uplate su dostupni OVDJE.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU