Utorak, 20 travnja, 2021

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje za djevojku Muameru Rapić

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje za Muameru Rapić koja se bori sa rakom limfnih čvorova od svoje 14. godine. Nakon mnogobrojnih kemoterapija od 2010. godine kada joj je i dijagnosticirano teško maligno oboljenje Hodgkin Lymphoma do danas, Muamera vodi borbu sa ovom opakom bolešću.


Muameri je 2016. godine urađena i transplantacija koštane srži u Turskoj, a dobrovoljni donor bio je njen brat Kenan, i tada je sve prošlo uspješno. Nažalost, u junu 2020. godine bolest se ponovo vratila, a Muamera je posljednjih dana u sve težem zdravstvenom stanju. Po riječima doktora nada za njeno izlječenje postoji, a to je novi lijek Brentuximab vedotin.

Muamera se stoga obratila Udruženju Pomozi.ba za finansijsku pomoć, za četiri ciklusa terapija, gdje je prvobitno bilo potrebno 57.600 EUR, jer je terapija za samo jedan ciklus koštala 14.400 EUR. Međutim, mi smo pronašli lijek u Turskoj po cijeni od 11.753 EUR, te je za četiri ciklusa potrebno prikupiti 47.012 EUR. Porodica je na svojim računima uspjela prikupiti određeni dio sredstava, za jedan ciklus terapije, a
mi želimo prikupiti ostatak u iznosu od 37.000 EUR.

To su sredstva koja Muamerina porodica ne može skupiti. Ni Muamerini roditelji nisu dobrog zdravstvenog stanja, otac je nezaposlen, na birou, a prije 3 mjeseca izvršena mu je operacija na glavi uslijed puknuća aneurizme, a majka ima problema sa hipertenzijom i srcem. Mjesto u kojem žive nalazi se oko 40 km od Olova, na veoma nepristupačnom terenu.

Pozivom na broj 17007 sa bilo kojeg telefonskog operatera u BiH možete donirati 2 KM, a pomoći možete i online donacijama na našoj web platformi kao i uplatama na naše standardne račune.

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x