Udruženje “Stijene” organizuju “Proljetne igre Klopče”

Nakon što su prošle godine “Proljetne igre Klopče” privukle veliku pažnju građana i građanki Zenice, Udruženje žena “Stijene” ponosno najavljuju drugo održavanje ove sportsko-zabavne manifestacije koja će se održati u subotu 25. maja ispred Društvenog doma Klopče.

Proljetne igre će uključiti cjelodnevni program koji će se zasnivati na takmičenju između majki i djece u raznim zabavnim igrama kao što su skakanje u vrećama, povlačenje užeta, nošenje štafete, nabacivanje karike i slično. Igre će okupiti
takmičarske timove koji će se međusobno nadmetati u nekoliko kategorija.

Ove godine u takmičenju će sudjelovati i djeca bez roditeljskog staranja iz javne ustanove “Dom-porodica” Zenica, čime “Stijene” i uprava Doma nastoje podstaći inkluziju ove djece u društvo.

Zaista smo ponosne jer smo ponovo uspjele organizirati Proljetne igre, a naročito jer ćemo među takmičarima imati i djecu iz Doma. Nadamo se da će ova sportsko-zabavna manifestacija postati tradicionalno okupljanje u našoj zajednici. Svi su dobrodošli na druženje u prirodi uz zabavne aktivnosti koje će, sigurna sam, mnogima urezati ovaj dan u sjećanje“, kazala je predsjednica Udruženja žena “Stijene” Zijada Čolak.

Predsjednica Udruženja dodaje da ovim događajem “Stijene” žele doprinijeti jačanju veza između majki i djece, ali i stvaranju novih poznanstava i razmjeni iskustava. Također doprinose promociji sportskih aktivnosti i zdravih životnih navika u zajednici.

Ovaj događaj su podržali Grad Zenica, Lokalna fondacija Zenica i Mjesna zajednica Klopče, te brojni sponzori koji su obezbijedili nagrade za takmičare i pobjednički tim.

U sklopu cjelodnevnog druženja pored takmičenja će biti upriličen i zabavni program za djecu uz klovna i animatore, kao i muzički program.

Svi su dobrodošli da prisustvuju ovom zabavnom danu ispred Društvenog doma Klopče.

 

The post Udruženje “Stijene” organizuju “Proljetne igre Klopče” appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU