Ponedjeljak, 18 siječnja, 2021

UEFA u martu odlučuje kako će biti održan EURO 2021.

- Oglašavanje -

Evropski nogometni savez (UEFA) priprema četiri scenarija za provedbu Evropskog prvenstva za nogometaše koje će biti održano 2021, a konačna odluka će biti poznata do 5. marta, objavili su iz UEFA-e

Prvi scenarij se temelji na pretpostavci da će odgođeni EURO, koji je trebao biti održan ove godine, biti održan u 12 gradova i 11 država od 11. juna od 11. jula te da će situacija s pandemijom Covida-19 biti pod potpunom kontrolom pa će i gledatelji moći popuniti stadione u punom kapacitetu, prenijele su agencije Hina i Sta.

Odigravanje utakmica u 12 gradova

U drugom scenariju se predviđa popunjenost stadiona do najmanje polovice kapaciteta, u trećoj varijanti bi bilo zauzeto oko 30 posto mjesta na tribinama, a najlošiji scenarij se odnosi na održavanje takmičenja bez gledatelja, kao što je sada slučaj s takmičenjima pod ingerencijom UEFA-e.

Okvirni program EURA ostaje nepromijenjen i predviđa odigravanje utakmica u dvanaest gradova, a to su Bilbao (Španija), London i Glasgow (Velika Britanija), Muenchen (Njemačka), Rim (Italija), Baku (Azerbajdžan), Sankt Peterburg (Rusija), Budimpešta (Mađarska), Bukurešt (Rumunija), Amsterdam (Nizozemska), Dublin (Irska) i Kopenhagen (Danska).

- Oglašavanje -

Svaki od domaćina će u dogovoru s UEFA-om izabrati dva do tri scenarija i u nadolazećim sedmicama napraviti odgovarajuće planove za provedbu istih, saopćili su iz Evropskog nogometnog saveza.

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

UEFA u martu odlučuje kako će biti održan EURO 2021.
- Oglašavanje -UEFA u martu odlučuje kako će biti održan EURO 2021.

IZDVAJAMO

UEFA u martu odlučuje kako će biti održan EURO 2021.