UEFA u martu odlučuje kako će biti održan EURO 2021.

Evropski nogometni savez (UEFA) priprema četiri scenarija za provedbu Evropskog prvenstva za nogometaše koje će biti održano 2021, a konačna odluka će biti poznata do 5. marta, objavili su iz UEFA-e

Prvi scenarij se temelji na pretpostavci da će odgođeni EURO, koji je trebao biti održan ove godine, biti održan u 12 gradova i 11 država od 11. juna od 11. jula te da će situacija s pandemijom Covida-19 biti pod potpunom kontrolom pa će i gledatelji moći popuniti stadione u punom kapacitetu, prenijele su agencije Hina i Sta.

Odigravanje utakmica u 12 gradova

U drugom scenariju se predviđa popunjenost stadiona do najmanje polovice kapaciteta, u trećoj varijanti bi bilo zauzeto oko 30 posto mjesta na tribinama, a najlošiji scenarij se odnosi na održavanje takmičenja bez gledatelja, kao što je sada slučaj s takmičenjima pod ingerencijom UEFA-e.

Okvirni program EURA ostaje nepromijenjen i predviđa odigravanje utakmica u dvanaest gradova, a to su Bilbao (Španija), London i Glasgow (Velika Britanija), Muenchen (Njemačka), Rim (Italija), Baku (Azerbajdžan), Sankt Peterburg (Rusija), Budimpešta (Mađarska), Bukurešt (Rumunija), Amsterdam (Nizozemska), Dublin (Irska) i Kopenhagen (Danska).

Svaki od domaćina će u dogovoru s UEFA-om izabrati dva do tri scenarija i u nadolazećim sedmicama napraviti odgovarajuće planove za provedbu istih, saopćili su iz Evropskog nogometnog saveza.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU