UEFA/ U srijedu novi sastanak o budućnosti evropskog nogometa

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) zakazala je videokonferenciju s predstavnicima svojih članica za srijedu kada se očekuje da donesu odluku o nastavku sezone.

Kako piše Klix.ba, nogomet u Evropi je u potpunosti zaustavljen usljed širenja koronavirusa, a na Starom kontinentu još se samo igra u Bjelorusiji. UEFA je za srijedu zakazala sastanak kako bi se razmotrile sve eventualne opcije za nastavak prvenstva.

UEFA će tražiti izvještaj dvije radne grupe koje su imale zadatak da razmotre sve mogućnosti o održavanju odgođenih utakmica, a na sastanku će se pričati i o epilogu reprezentativnih obaveza te ugovoru igrača i transfer roka.

“UEFA je pozvala generalne sekretare svih 55 svojih članova na videokonferenciju koja će biti održana u srijedu 1. aprila u podne, a na tom sastanku će se raspravljati o onome što su dvije radne grupe uradile u proteklom periodu. To tijelo je osnovano prije dvije nedjelje s ciljem da razmotri sve opcije o održavanju odgođenih utakmica”, saopćili su, između ostalog, iz UEFA-e.

UEFA je na posljednjoj videokonferenciji odlučila otkazati Evropsko prvenstvo za 2021. godinu čime je znatno olakšala posao nacionalnim savezima da završe ovu sezonu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU