Krompir čorba je brza za pripremu, recept nije komplikovan, a kao krajnji rezultat dobijate izvanredan ukus.
Sastojci:
3 veća krompira
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
2 mrkve
300 g piletina bez kostiju
1 kašika brašna
malo ulja
so
biber
sjeckani peršun
po želji čili
Priprema:
Crni i bijeli luk isjecite što sitnije pa ih na maslinovom ulju propržite. Kada promijene boju i postanu „providni“, dodajte piletinu koju ste isjekli na manje komade kao i oljuštenu mrkvu i isjeckanu na kockice. Sve to zajedno pržite dok piletina ne bude gotova i dok povrće dovoljno ne omekša.
Poslije nekog vremena, dodajte vodu i tek onda sitno isječen krompir. Na vama je da li ćete ubaciti još neko povrće poput paprike ili tikvice. Pustite da se sve zajedno krčka, pa onda dolijte još vode i ostavite najviše 30 minuta da se zajedno kuva. Začinite po potrebi i na kraju dodajte sitno sjeckan peršun.
Na kraju napravite zapršku i postepeno je dodajte uz konstantno miješanje, da se ne bi stvorile grudvice. Nastavite da kuvate još oko 10 minuta na srednjoj temperaturi, probajte pa dodajte još začina ako je potrebno.
Krompir čorba se odlično slaže uz krišku sira, prenosi „Ona“.
BONUS VIDEO
UGRIJAĆE CIJELU PORODICU Napravite krem čorbu od krompira appeared first on Aloonline.ba.