Uhapšen muškarac iz Trnova koji je pucao u Hrasnici

Pripadnici sarajevske policije uhapsili su jučer jednu osobu iz Trnova koja se dovodi u vezu s pucnjavom u Hrasnici dan ranije.

Naime, pripadnici PU Ilidža prije dva dana su u 21:20 sati obaviješteni da je u ulici Halid-bega Hrasnice, područje općine Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Policija je operativnim radom na terenu ustanovila da su u navedenoj ulici, dvije nepoznate osobe koje su se nalazile u Golfu 3, plave boje, nepoznatih registarskih tablica, pucale u zrak, nakon čega su se vozilom udaljili u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na mjestu događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su obavili uviđaj. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca“, saopćeno je povodom toga iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Samo dan kasnije, jedna osoba koja se dovodi s tim djelom u vezu je locirana i uhapšena.

Dana 24.08.2022. godine u 18:00 sati policijski službenici PU Ilidža su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti), lišili slobode lice S. B. iz Trnova.

Naime, isti je osumnjičen za navedeno krivično djelo upotrebom vatrenog oružja dan ranije u Hrasnici, područje Općine Ilidža, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica“, kazali su iz MUP-a.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

The post Uhapšen muškarac iz Trnova koji je pucao u Hrasnici appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU