UHAPŠEN ZLOSTAVLJAČ/ Zeničanin zlostavljao djecu, snimao i objavljivao na društvenim mrežama

Na teret mu se stavljaju krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i nasilje u porodici

Pripadnici FUP danas su uhapsili E. S. (44) iz Zenice, koji je odranije poznat kao višestruki povratnik u činjenju teških krivičnih djela opšteg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi s trgovinom ljudima.

Na teret mu se stavljaju krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i nasilje u porodici. U sklopu ovih aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Zenici pretresene su tri lokacije, a na jednoj od njih zatečeno je sedmoro maloljetne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14. godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora.

U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti. Prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve ovih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema maloljetnoj djeci snimao mobilnim telefonom i objavljivao putem društvenih mreža usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti, piše Klix.

Nakon saslušanja u FUP uhapšeni će biti u zakonskom roku predat nadležnom tužilaštvu. Pretresi su rađeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU