5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021
Još

  Uhapšeni u akciji ‘Tower’ predati Kantonalnom tužilaštvu KS

  ()

   Dvije osobe iz Sarajeva inicijala S.H. (1961.) i E.M. (1976.), koje su jučer lišeni slobode u okviru akcije „Tower“, predate su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će biti zadržani 24 sata.

  – Nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac odlučit će se o eventualnom prijedlogu za pritvor – potvrdila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić.

  Navedena lica se sumnjiče da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno/poslovnog objekta „Tower“ zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi istima bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

  Postupajući po Naredbi Općinskog suda Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretrese u stambeno/poslovnom objektu „Panamera“ na području općine Ilidža, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom.

  Osobe lišene slobode jučer su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije.

  Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Tower“, na području Kantona Sarajevo, u cilju dokumentovanja lica koja se dovode u vezu s krivičnim djelom „Primanje dara i drugih oblika koristi“.

  U sklopu navedenih aktivnosti, lišene su slobode dvije osobe S.H. i E.M. kod kojih je prilikom pretresa pronađen i oduzet novčani iznos u protuvrijednosti od 60.000 KM, koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, a koji će biti dokaz u krivičnom postupku, navedeno je u saopćenju FUP-a.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO