Uhićen osumnjičeni za ubojstvo 19-godišnjaka na Otoci

Mlađi muškarac osumnjičen da je sinoć na raskrsnici u sarajevskom naselju Otoka iz vatrenog oružja ubio 19-godišnjeg Farisa Pendeka, priveden je na krim-obradu u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, piše portal Faktor.

On se ranije, posredstvom advokata, javio policiji i izrazio želju da se preda.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je u popodnevnim satima uhapšen A. Š. (2000) zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo na štetu F. P. (2005).

Nezvanično, radi se o Ademu Šumanu iz sarajevskog naselja Buča Potok.

– Osumnjičeni je trenutno na kriminalističkoj obradi – potvrdila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a KS Mersiha Novalić.

Pucnjava u kojoj je ubijen mladić dogodila se sinoć na raskrsnicu ulica VII transverzale – Bulevar Meše Selimovića, u blizini TC Merkur na Otoci.

Prethodio joj je, kako se nezvanično moglo čuti, sukob u saobraćaju.

U vozilu “citroen” nalazio se ubijeni mladić, zajedno sa trojicom prijatelja (svi 2005. i 2006. godište), a vraćali su se iz naselja “Miljacka”, gdje su izašli da nešto pojedu.

Nakon svađe i koškanja, osumnjičeni je iz vozila ispalio jedan hitac prema “citroenu”, pogodivši 19-godišnjaka koji je sjedio na zadnjem sjedištu, iza mjesta vozača.

Preminuo je neposredno nakon toga, iako je po dolasku Hitne pomoći pokušana reanimacija.

Počinilac se nakon pucnjave dao u bijeg, a policija je ubrzo imala indicije o kome bi se moglo raditi, piše Faktor.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU