Uhićene dvije osobe, pronađeno 16 kilograma marihuane i veća količina novca
uhićene dvije osobe, pronađeno 16 kilograma marihuane i veća količina novca

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u nedjelju su, u okviru operativne akcije ‘Buna’, na području Sarajeva izvršili pretrese  stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorije i pokretnih stvari na tri lokacije. 

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela ‘Organizirani kriminal’ i ‘Neovlašten promet opojnim drogama’ propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine. Uhićene su dvije osobe, koje su provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450 Eura, 1.600 KM, 2.500 švicarskih franaka (CHF), dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela. Pretresi su realizirani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Operativnom akcijom “Buna” prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.www.vitez.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU