Uhićeni carinici i policajci, primali mito i dopuštali krijumčarenje – TNTportal.ba

Postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e, u suradnji na terenu s MUP-om RS i Policijom Brčko Distrikta BiH, provode akciju kodnog naziva ”Divič”.

Aktivnosti su usmjerene na procesuiranja koruptivnih kaznenih djela, povezanih s nezakonitim uvozom velikih količina raznih roba, uglavnom sa područja Srbije u BiH.

Pretresi i uhićenja se vrše na području Bijeljine i Brčko Distrikta BiH, a među osumnjičenima su četiri carinska djelatnika Uprave za neizravno oporezivanje BiH, dva policijska djelatnika MUP-a Republike Srpska i dva policajca Granične policije BiH.

Osumnjičeni se terete za nezakonito postupanje i neprovođenje potrebnih zakonom propisanih mjera, prilikom uvoza velikih kamionskih isporuka robe, najvećim dijelom iz Srbije na područje Bosne i Hercegovine i obratno.

Na taj način, davanjem dara ili drugih oblika koristi i zlouporabama ovlasti, vršeni su nezakoniti uvozi robe bez carinskog evidentiranja i plaćanja zakonom propisanih uvoznih pristojbi, te su počinitelji stjecali veliku nezakonitu imovinsku korist.

Osumnjičeni se između ostalog terete za kaznena djela organiziranog kriminala, u svezi s kaznenim djelima krijumčarenja, zlouporabe položaja ili ovlasti, nesavjesnog rada u službi, davanja i primanje dara i drugih oblika koristi, kao i davanja mita.

Postupajući tužitelj i njegov tim koordiniraju rad policijskih djelatnika na terenu, te će nakon realiziranih aktivnosti, donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Pooštrili se carinici na bh. granicama

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU