Uk: Potrebna nam je jaka i glasna Akademija nauka i umjetnosti, Kanton Sarajevo će je nastaviti podržavati

Premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, posjetio je jučer Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom sastao se s potpredsjednikom, akademikom Mirkom Pejanovićem, generalnim sekretarom Asifom Šabanovićem, članom Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka ANUBiH-a, akademikom Vladimirom Beusom i sekretarkom Sekretarijata ANUBiH, mr.sc. Amrom Avdagić.

Na sastanku se razgovaralo se o aktivnostima ANUBiH-a i njenih članova, tekućim i budućim projektima, kao i o ulozi i značaju Akademije u bosanskohercegovačkom društvu i šire.

Predstavnici Akademije su se zahvalili na ključnoj podršci koju imaju od Vlade KS.

Premijer Uk je, ovom prilikom, istakao da članovi u okviru djelatnosti ANUBiH-a daju doprinos aktivnostima koje se realizuju na nivou Kantona Sarajevo. U tom smislu, kako je naveo, sinergija djelovanja ANUBiH-a, Univerziteta u Sarajevu i Kantona Sarajevo je važna za razvoj nauke i umjetnosti. Potcrtao je da će Kanton Sarajevo nastaviti finansijski podržavati rad Akademije nauka i umjetnosti BiH.

“Zadovoljstvo je biti u prilici i finansijski pomagati rad Akademije nauka i umjetnosti BiH. Ulaganje u nauku i obrazovanje ključni je prioritet ove Vlade, što dokazujemo na dnevnoj bazi. Posebno u izazovnim trenucima, u kakvim se naše društvo i država sada nalaze, potrebna nam je jaka i glasna Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine“, izjavio je premijer Uk.

Poslije sastanka premijer Uk obišao je prostorije Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU