32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  UKC Tuzla dobija novog direktora: Vahid Jusufović umjesto Nešada Hotića

  Vahid Jusufović kandidat je stranke Socijaldemokrati BiH kojoj je prema raspodjeli pozicija nakon formIranja vlasti u Tuzlanskom kantonu pripao Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

  Vlada Tuzlanskog kantona, a zatim i Kantonalna skupština nisu prihvatile izvještaj o radu tuzlanskog UKC-a, što je bio prvi korak za smjenu Upravnog odbora, a zatim i direktora Nešada Hotića.

  Kako je za Klix.ba potvrdio predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, već je imenovan Upravni odbor u tuzlanskom UKC-u koji bi do 19. novembra trebao predložiti Vahida Jusufovića na poziciju vršioca dužnosti generalnog direktora ove zdravstvene ustanove .

  U Upravnom odboru UKC-a sada se nalaze predsjednik Džavid Habibović te članovi Hajrudin Kačar, Muhamed Ibrahimović, Bahrudin Hadžiefendić, Enes Gušić, Harun Avdagić i Sadik Omerović.

  Jusufović je ranije je obavljao funkciju načelnika Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla, a na Medicinskom fakultetu u Tuzli predaje predmet oftamologija.

  “Naš kandidat je najugledniji oftamolog u BiH, sa izvrsnim referencama u medicinskom zvanju, jedan je do rijetkih koji vrši posebne operacije u zadnjoj loži oka, a kao ratni komandant je proveo četiri godine u Armiji RBiH. Njegove organizacijske sposobnosti su na zavidnom nivou, što pokazuje i rezultat da je Klinika za očne bolesti u vrijeme njegovog vođenja finansijski najuspješnije poslovala u UKC-u”, kazao je za Klix.ba Bijedić.

  Vahid Jusufović će naslijediti dosadašnjeg direktora Nešada Hotića koji je prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba danas podnio ostavku.

  “Dosadašnji direktor Hotić je moj prijatelj i saradnik i zaslužuje sve epitete, međutim svoj posao je radio u onom obimu koliko mu je to tadašnji politički ambijent dozvoljavao. Nisu urađene neke stvari koje su bile potrebne, tako da ćemo sada stvoriti novi ambijent, a pod Jusufovićevim rukovodstvom UKC Tuzla će sigurno napraviti značajan iskorak, kako bismo popravili stanje koje može biti bolje u svakom slučaju”, dodao je Bijedić za Klix.ba.

  Prijedlog Upravnog odbora za mjesto direktora tuzlanskog UKC-a će biti upućen Vladi Tuzlanskog kantona na razmatranje.

   

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU