2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  Uklanjanje ruševnog objekta u ulici Kartal donji

  ()

  Radnici građevinske firme “Bosman“, a po nalogu inspektorata Općine Centar, danas su u Ulici Kartal donji između brojeva 42 i 44 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje napuštenog objekta koji se samourušio i koji predstavlja opasnost za ljude i okolna materijalna dobra.

  Naime, jutros oko 10,30 sati dežurni inspektor Općine Centar obaviješten je da je u spomenutoj ulici došlo je do obrušavanja napuštenog stambenog objekta starije gradnje, koji je zbog dotrajalosti fizički kolabirao na ulicu, navodi se u saopćenju iz Općine Centar.

  Na lice mjesta su izašli glavna inspektorica i dežurni inspektor Općine Centar, uposlenici Civilne zaštite Općine Centar, kao i izvođač radova, a kako bi poduzeli sve neophodne aktivnosti na rješavanju ovog problema i uklanjanju objekta koji predstavlja opasnost za ljude i materijalna dobra.

  Zbog urušavanja objekta na saobraćajnicu, privremeno je obustavljen saobraćaj o čemu je lokalno stanovništvo usmeno obaviješteno.

  -Prioritet je da otklonimo opasnost i omogućimo normalan promet pješacima i motornim vozilima. Pristupilo se hitno otklanjanju opasnosti. U toku je izvođenje radova na uklanjanju objekta uz nadzor inspektorata Općine Centar. Planirano je da angažovana firma tokom dana ukloni kompletan objekt čime će biti otklonjena opasnost za ljude i materijalna dobra, a u ponedjeljak će parcela biti ograđena – kazala je glavna inspektorica Općine Centar Vildana Taso-Kapetanović.

  (FENA) L.A.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO