Umjesto dobrodošlice i darivanja prvorođene bebe, Delegaciju Grada Zenica ispred bolnice dočekali zabranjen ulaz, zatvorena kapija i policija!

Umjesto da se nastavi tradicija i humana gesta Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i daruje prvorođena beba na 20. mart – Dan Zenice, Delegaciji Grada Zenica zabranjen je ulaz, zatvorena kapija i pozvana policija.

Osim zabrane ulaska, Delegaciji Grada Zenica, zabranjeno je bilo fotografisanje u Odjelu ginekologije i porodiljstva, u krugu JU Kantonalne bolnice Zenica, kao i ulazak ekipi Radio-televizije Zenica.

Zbog ovog krajnje nedomaćinskog odnosa Kantonalne bolnice Zenica prema Delegaciji Grada Zenice, ekipi Radio-televizije Zenica, ali i građanima uopće, brojni prisutni građani oštro su kritizirali ovakvo ponašanje menadžmenta i direktora bolnice Rasima Skomorca.

Gradonačelnik Fuad Kasumović, također je poručio kako se na ovaj način pokušava prekinuti humana gesta i tradicija koja se zagovara otkako je on na čelu grada.

“Ovo je jedna humana gesta Gradske uprave, a danas smo trebali obradovati porodicu Kovačević iz Šerića koji su dobili sina. Željeli smo obići majku i djećaka te ih darovati, međutim, SDA bratija kopira bratiju iz Republike Srpske, odnosno SNSD, i ne da gradonačelniku Zenice da uđe u bolnicu koja je vlasništvo građana Zenice. Dok su pljačkali građane i naplaćivali parking svi su mogli ući, a sada bolesni ljudi čekaju na kapiji, operisani ljudi, pacijenti sa štakama, pješice idu iz bolnice dok ih njihovi najbliži članovi u automobilima čekaju ispred kapije bolnice. Sramota! Dok su krali za SDA naplatom parkinga sve je moglo, a sada kada im je to zabranila inspekcija ne može. Ovo je skandal! Isto da je ovo privatna bolnica SDA. Međutim, prevarili su se, ovo je bolnica svih građana Zenice koja se nalazi na gradskom zemljištu i ne može direktor Rasim Skomorac ili bilo ko drugi određivati ko može ući, a ko ne može. Gradska uprava Zenica će uskoro donijeti odluku i vidjeti ćete šta će biti nakon toga”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Budući da je danas onemogućeno da se dobronamjerna gesta Gradske uprave Zenica realizira i ove godine, odnosno obraduju majka prvorođene bebe Halida Kovačević i njen sin, gradonačelnik Kasumović sa svojim saradnicima posjetiti će porodicu u njenom domu u Šerićima po izlasku iz Kantonalne bolnice Zenica.

Inače, prvorođena beba na 20. mart – Dan Zenice je dječak, rođen u 4 sata i 47 minuta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU