Petak, 23 travnja, 2021

Unapređenje poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo digitalizacijom poticaja


26.02.2021. 14:31 /
Izvor:
Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo je u proteklim godinama radila na unapređenju poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo. Jedan od značajnih projekta koji ima za cilj upravo unapređenje poslovnog okruženja provodi se u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupacije Svjetske banke i uz pomoć Britanske ambasade u Sarajevu.

- Oglašavanje -

Ovim povodom, danas  je u organizaciji Ministarstva privrede održan radni online sastanak predstavnika IFC i ministra privrede KS Adnana Delića.

Tema sastanka je, između ostalog, bila razmatranje tekućeg stanja projekta i planiranje novih aktivnosti, odnosno digitalizacija poticaja u oblasti privrede i poljoprivrede.

Ministar Delić je posebno naglasio da je projekt digitalizacije poticaja u oblasti privrede uopšte, ali i poljoprivrede od velikog značaja, jer se njime obezbjeđuju ključni pokazatelji uspješnosti dodjele poticaja.

“IFC ima veliko iskustvo u radu sa federalnim nivoom države u procesu digitalizacije poticaja”, naglasila je Senka Eminagić-Vranić, specijalista za privatni sektor.

Ovom prilikom, dogovoreno je da će IFC iduće sedmice dostaviti Ministarstvu privrede listu ulaznih informacija i time nastaviti saradnja u procesu digitalizacije poticaja.

“U okviru spomenutog projekta izrađen je Investicijski profil Kantona Sarajevo, a ovih dana se radi i na njegovom ažuriranju aktuelnim podacima u svrhu davanja podrške svim postojećim i potencijalnim investitorima”, naglasio je ministar Delić.

Predstavnici IFC-a su izrazili spremnost za nastavak dosadašnje saradnje, posebno kada je u pitanju poduzimanje daljih važnih reformskih koraka.

Međunarodna validacija projekta unapređenja poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo se očekuje i kroz poboljšanje pozicije Bosne i Hercegovine na listi Lakoće poslovanja – Doing Business.Izvorni članak

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x