UniCredit Bank upozorava na lažno predstavljanje i pokušaje prevara


23.04.2021. 17:18 /
Izvor:
Akta.ba

UniCredit Bank obavještava svoje klijente da su u posljednje vrijeme zabilježeni slučajevi lažnog predstavljanja i kontaktiranja klijenata od strane nepoznatih osoba koji se predstavljaju kao zaposlenici Banke s ciljem zloupotrebe.

“Ljubazno napominjemo da obratite pažnju, te ukoliko se putem telefonskog poziva, SMS-a ili nekog drugog vida online komunikacije od vas budu tražili bilo kakvi lični/osobni podaci, podaci koji se tiču vaše kartice, aktivacijskog koda ili PIN-a m-ba aplikacije, na iste NE ODGOVARATE”, navode iz banke.

Naglašavaju da UniCredit Bank od svojih klijenata nikada neće tražiti povjerljive informacije putem telefona, SMS-a, Viber-a, kao što su br. kartice, PIN, lozinka i sl. 

Ukoliko imate sumnju u prevaru, nemojte pokretati poveznice/linkove i nemojte nikada prilagati vaše lične podatke i lozinke.

Za sva pitanja i prijave potencijalne sumnje na raspolaganju Vam stoji Podrška korisnicima UniCredit Bank putem besplatnog info telefona 080/081-051 i email adrese info@unicreditgroup.ba

 

 Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU