UNSA i KCUS su potpisali ugovor o saradnji u obavljanju nastavnih i naučnoistraživačkih aktivnosti.

Univerzitet u Sarajevu i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu potpisali su Ugovor o uređivanju međusobnih odnosa u obavljanju nastavnog, naučnoistraživačkog i izdavačkog rada.

Ugovor su potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj, v. d. generalni direktor KCUS-a Alen Pilav, dekan Farmaceutskog fakulteta Fahir Bečić, dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Nusret Drešković. Ugovor će potpisati i dekani Stomatološkog fakulteta sa Stomatološkim kliničkim centrom i Fakulteta zdravstvenih studija UNSA.

Cilj potpisanog ugovora je regulisanje međusobnih odnosa u vezi s provođenjem nastavne, naučnoistraživačke, izdavačke djelatnosti i drugih oblika saradnje, te regulisanje prava, obaveza i odgovornosti u cilju unapređenja zajedničkih interesa.

– Zajednički rad je ključan za kvalitetno obrazovanje studenata iz medicinskih i prirodnih nauka. Ovim ugovorom, UNSA popravlja nedostatke iz proteklih godina – izjavio je Škrijelj.

KCBS registrovan kao Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, ali su se zbog različitih razloga, u proteklom periodu odvojile dvije institucije. Potpisivanjem ugovora omogućava se regularno plaćanje profesora i asistenata iz KCUS-a koji učestvuju u nastavnom procesu, kao i pristup KC resursima za edukaciju studenata UNSA. Ovo će doprinijeti stručnoj edukaciji budućih doktora – dodao je Škrijelj.

UNSA i KCUS imaju zajednički cilj da dobiju trajno rješenje da budu Univerzitetska bolnica. Očekuje se da će to dodatno unaprijediti njihovu suradnju i rad.

Rektor Škrijelj je zahvalio KCUS-u na saradnji, ističući važnost medicinske grupe kao ključne referentne tačke u tom procesu. KCUS je i dalje važno mjesto za edukaciju svih studenata medicinskih nauka – zaključio je.

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU