UNUK IZBO NANU, PA PRAO KRVAVU ODJEĆU U VEŠ MAŠINI: Mladiću iz Doboja određena zatvorska kazna, pokušao da PREVARI POLICIJU
Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvoru Amiru H. (18) iz Modriče, osumnjičenom za ubistvo svoje nane Mensure H. (69), koju je zvjerski izbo nožem. Pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. Zločin se dogodio 22. oktobra ove godine u Mensurinoj kući u ulici Cara Lazara u Modriči.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage motiv ubistva je koristoljublje, jer je unuk navodno od nane tražio novac, ali ga nije dobio.

Nakon ubistva Amir je pokušao da sakrije tragove zločina pa je u veš mašini oprao jaknu i patike. Praveći se da ne zna šta se dogodilo, pozvao je dvojicu prijatelja i s njima ponovo otišao do bakine kuće. Nakon što su “pronašli” tijelo sve su prijavili policiji. Kako je potvrđeno u PU Doboj na tijelu starice zatečene su najmanje 24 rane, od uboda nožem, a i kuća je bila ispreturana.

Tokom ispitivanja Amira i prijatelja, na okolnosti prijave, utvrđene su različitosti u iskazima, zbog čega se posumnjalo da se unuk može dovesti u vezu sa ubistvom.

Sumnje su se obistinile nakon što je policija tokom uviđaja pronašla tragove koji su na to upućivali. Pronađen je Amirov ruksak u kojem je zatečena okrvavljena majica, rukavice i nož kojim je zločin najvjerovatnije počinjen.

Iako je u početku negirao povezanost sa zločinom, pritisnut dokazima Amir je tokom kriminalističke obrade priznao ubistvo nane.novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU