Uprava policije MUP-a KS izvršila akciju kodnog naziva “NEVERA”

Poduzimajući mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela organizovanih kriminalnih grupa na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva BiH, proveli su akciju kodnog naziva “NEVERA”.

Tom prilikom izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste E.I., A.K., E.S., E.B. i E.K., te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: osam ručnih bombi, četiri pištolja sa pripadajućim okvirima i 29 metaka, jedna poluautomatska puška sa preklopnim kundakom, veća količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, osam PVC vrećica sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, 400 komada metaka različitog kalibra, više mobilnih telefona, digitalne vage, dokumenti za koje se sumnja da su krivotvoreni i veća suma novca.

Izvršenim pretresom kuće koju koristi E.B., pronađeno je oko 130 kg aromatiziranog duhana tržišne vrijednosti oko 31.000 KM, koji je oduzet od strane službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH i protiv istog će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal lišena su slobode osobe: E.I., rođen 1989.godine u Sarajevu, E.B., rođen 1992.godine u Sarajevu i E.S., rođen 1989.godine, gdje su i nastanjeni, dok je za još jednim licem raspisana potraga.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a KS.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU