Upriličen prijem za volontere, koji će zahvaljujući Gradskoj upravi steći svoje prvo radno iskustvo

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za izabrane kandidate po Javnom oglasu za prijem lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Radi se o Programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa lica sa završenim VII stepenom stručne spreme, kao i lica sa završenom srednjom stručnom spremom.

Grad Zenica je i ove godine osigurao sredstva za stručno osposobljavanje 35 lica sa završenim VII stepenom stručne spreme i 15 lica sa završenom srednjom stručnom spremom.

Čestitajući izabranim kandidatima gradonačelnik Kasumović je rekao: „I ove godine nastavljamo s prijemom mladih na stručno osposobljavanje. Zakoni naše zemlje su takvi da za zapošljavanje podrazumijevaju prethodno obavljen pripravnički staž koji za lica sa visokom stručnom spremom traje godinu dana, a za lica sa srednjom stručnom spremom šest mjeseci. Oni koji se pokažu najbolji obično ostaju da rade i nakon pripravničkog staža, a poslije provedenih konkursnih procedura“.

Volonteri će stručno osposobljavanje godinu dana za VSS i šest mjeseci za SSS obavljati u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zenica te Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU