6 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

UPRKOS ZABRANI GLAVNOG ODBORA/ SDP u Tuzli počinje formiranje vlasti sa SDA

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona juče je donio odluku da se krene u proces formiranja vlasti sa Strankom demokratske akcije (SDA) u Tuzli. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je predsjednik SDP-a TK Enver Bijedić.

Danas je u Tuzli održana sjednica Kantonalnog odbora SDP-a, a Bijedić nam je kazao da je odluka o procesu formiranja vlasti sa SDA donesena sa 44 glasa za, četiri su bila protiv, dok je jedan član bio suzdržan.

“Da li će Klub zastupnika SDP-a u Skupštini TK djelovati u cijelosti za sada ne znam, ali u onom kapacitet u kojem možemo ići ćemo u formiranje vlasti “, istakao je Bijedić.

Inače, Glavi odbor SDP-a ranije je donio odluku da se ne ide u procese formiranje vlasti s SDA, SNSD-om i HDZ-om na državnom i federalnom nivou. Ova odluka se prelila i na kantonalne nivoe, s tim da je u Tuzli prisutna samo SDA.

Današnjom odlukom Kantonalni odbor partije u Tuzli je faktički prekršio zabranu Glavnog odbora, a da li će se snositi kakve posljedice, trenutno nije poznato.

“Ogroman je pritisak javnosti, 50.000 glasača i članova SDP-a kako bismo se odlučili na ovaj potez. To nije bila nimalo jednostavna odluka”, rekao nam je Bijedić.

- Oglašavanje -

Kada će se sjesti za stol sa predstavnicima SDA za sada nije poznato.

1 COMMENT

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima