URNEBESAN SNIMAK ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE Sveštenik služio misu u kupaćim gaćama, oltar mu bio dušek

Katolički sveštenik pokrenuo je kontroverzu u Italiji jer je u nedjelju služio misu u kupaćim gaćama u Krotoneu, u Kalabriji, na jugu, a dušek na naduvavanje služio mu je kao oltar.

Zbog velike vrućine i nedostatka hlada, milanski sveštenik Matija Bernaskoni odlučio je da služi misu u moru na kraju ljetnog kampa u kojem su boravili milanski volonteri iz udruženja Libera, koje upravlja zemljištem oduzetim mafiji.

Događaj su snimile kamere i prenijelo više medija. Na snimku se vidi sveštenik golih grudi ispred improvizovanog „oltara“ okrenut prema svojim vjernicima u kupatilu.

Don Matija je u srijedu na sajtu parohije objavio pismo upućeno nadbiskupiji, u kojem ističe da „nikako nije bila njegova namjera da obezvređuje Evharistiju ili da je koristi za slanje drugih poruka“.

„Radilo se samo o misi koja je trebalo da završi radnu nedjelju s mladima koji borave u kampu“, rekao je on i uputio izvinjenje.

Javno tužilaštvo u Krotoneu vodi istragu zbog „vrijeđanja vjerskih osjećanja“, saopštile su agencije.

Podrška svešteniku stigla je od poslanika Sjeverne lige (krajnje desnice) Manfredija Potentija, koji ga je pohvalio na Twitteru da je „imao hrabrosti da donese hrišćanske vrijednosti na plažu“.

BONUS VIDEO:

URNEBESAN SNIMAK ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE Sveštenik služio misu u kupaćim gaćama, oltar mu bio dušek appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU