Ursula von der Leyen danas u posjeti Bosni i Hercegovini

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danas će boraviti u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o posjeti u okviru njene četverodnevne posjete: Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini, predsjednica EK će predstaviti Plan rasta za Zapadni Balkan (The Growth Plan for the Western Balkans) kao i plan puta regije ka Evropskoj uniji.

Po dolasku u Sarajevo, na aerodromu će je dočekati ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, najavljeno je iz Delegacije EU.

Nakon toga, Ursula von der Leyen će se u 9.30 sati sastati sa Predsjedništvom BiH, a potom će se u 10.40 sastati sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto, s kojom će od 11.00 sati održati sastanak u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Konferencija za medije predsjednice Ursule von der Leyen i predsjedavajuće Borjane Krišto će biti upriličena u 11.30 sati u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Posjetu će završiti u 12.15 sati ceremonijom predaje novih stanova za 27 porodica u Vogošći koji su korisnici Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji najvećim dijelom (80 posto) finansira EU.

federalna.ba/Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU