6.6 C
Sarajevo
Utorak, 6 prosinca, 2022

Uručena Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim poslanicima u Skupštini SBK

Konstituirajuća sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona održana je danas, na kojoj su uručena Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim poslanicima u toj skupštini.

Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim poslanicima su uručili Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Ahmet Šantić i Željko Bakalar, članovi Centralne izborne komisije BiH koji su čestitali novoizabranim poslanicima na izbornom uspjehu i osvojenim mandatima.

Skupština Srednjobosanskog kantona ima 30 poslanika.

U narednim danima slijedi zajednička aktivnost CIK-a BiH i Skupštine Srednjobosanskog kantona koja se odnosi na izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema Uputstvu o postupku provedbe posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine iz Skupštine Srednjobosanskog kantona bira se osam delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, uključujući dva iz reda bošnjačkog, četiri iz reda hrvatskog, jednog iz reda srpskog naroda i jednog iz reda Ostalih.

U skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH ta aktivnost treba biti završena u roku od mjesec dana od dana potvrđivanja izbornih rezultata, odnosno najkasnije do 2. decembra ove godine.

  Isplaćena četvrta rata boračkih stipendija za 2.038 studenata u ZDK

Izabrani zvaničnici dužni su u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u „Službenom glasniku BiH“, izvršiti elektronski unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici CIK-a BiH. Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u elektronskoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton štampa i potpisan dostavlja CIK-u BiHna verifikaciju, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU