Uskoro nove avio linije sa Aerodroma u Tuzli

Nove avio linije bit će uvedene od kraja marta na Međunarodnom aerodromu Tuzla. Radi se o linijama koje su bile obustavljene tokom zimskog reda letenja, zbog optimizacije troškova avio-kompanija.

Nove linije će se postepeno uvoditi, a do kraja marta moći će se letjeti za njemački Keln, Ninberg, Frankfurt Hahn, Dortmund, Baden Baden, Memingen, Berlin, Fridrihshafen, austrijski Beč, švedski Geteborg, Malmo, Stokholm, Vaxjo, te francuski Bazel Mulhouse.

Međunarodni aerodrom Tuzla, pored 14 aktuelnih destinacija, od ljetnog reda letenja uvodi novih osam, tako da će se sa tuzlanskog Aerodroma Wizz Air će letjeti za Njemačku, Italiju, Austriju, Švedsku, Francusku i Tursku, a u toku pregovori za još neke destinacije.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na snazi je zimski red letenja sa 24 leta sedmično, 12 odlaznih i 12 dolaznih, a dogovorena su putovanja za ukupno 22 destinacije

Trenutno na letovima sa Međunarodnog aerodroma Tuzla putuje u prosjeku oko 150 putnika, a kapacitet aviona je 180 putnika. S obzirom da je završen atest poletno slijetne staze koji pokazuje dobru nosivost piste, stvoreni su uslovi da tuzlanski aerodrom primi najveće avione kao što je Airbus A32‚čiji je kapacitet 220 putnika, potvrđeno je za RTVTK.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU