Uspješan nastup karataša „Mladost“ Vitez na turniru u Slavonskom Brodu

U nedjelju, 20.oktobra, 10 takmičara našeg kluba,  nastupalo je na 26. Memorijalnom  karate turniru Slavonski Brod na kojem je učešće uzelo preko 600 takmičara iz5 država i  ukupno 67 klubova.

Takmičari karate kluba „MLADOST“ Vitez su osvojili šest medalja i to jednu zlatnu, jednu  srebrenu i četiri bronzane medalje. Zlatnu medaljuje  osvojio Muhamed Žigonja u kategoriji borbe dječaci 10,11 god -42kg,, srebrenu medalju Husein Selava u kategoriji borbe učenici 10,11 godina +46kg, dok su se bronzanim medaljama okitili Ema Bešić u kategoriji borbe  djevojčice 10,11god -40kg, Luka Šapinau kategoriji borbe mlađi kadeti  +57kg., VarupaNedzmina u kategoriji borbe juniorke +59kg i Danijel Strukar u kategoriji borbe juniori -68 kg.

Šef stručnog štaba karate klub“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović ,zadovoljan je postignutim rezultatima,čestita svim osvajačima medaljakao i trenerima kluba, a ovom prilikom poželio je i mnogo sreče takmičaru svog kluba SivroAjdinukoji se trenutno nalazi uČileu /Santiagu na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 seniore.

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU