Uspješna takmičarska sezona za Taekwondo akademiju Jale

Ovogodišnju kalendarsku i takmičarsku sezonu zenička Taekwondo akademija Jale okončala je na najljepši mogući način. Mladi članovi ovog kluba osvojili su u sklopu bh. reprezentacije tri medalje.

Bio je to samo jedan u nizu ovogodišnjih uspjeha članova ovog sportskog kolektiva.

Naša Taekwondo akademija Jale je zabilježila zavidne rezultate. Učestvovali smo na 10 međunarodnih prvenstava. Bili smo na Državnom prvenstvu, Federalnom prvenstvu i Kupu BiH. To su zvanična tri bodovna prvenstva za reprezentaciju BiH. Uspjeli smo osvojiti ukupno 28 zlatnih, 46 srebrenih i 80 bronzanih medalja. Takođe na tri turnira osvojili smo i tri ekipna pehara. Najbitnije je izdvojiti da je naša akademija iznjedrila dva reprezentativca naše države. To su kadet Senad Husetović sa pet nastupa u reprezentaciji ove godine i juniorka Adina Kobilica koja je takođe imala pet nastupa za BiH“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Jasmin Mujanović, trener i prvi čovjek Taekwondo akademije Jale.

Na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Sarajevu uz učešće osam reprezentacija, članovi akademije Jale osvojili su tri medalje. Nastupili su sa tri takmičara i ostvarili tri medalje, te su na pobjedničkom postolju bili: Ilhan Karić, mlađi kadet bronzana medalja, Senad Husetović, kadet bronzana medalja i Adina Kobilica, juniorka bronzana medalja.

Za moje dosadašnje rezultate najvažniji je rad, upornost, podrška trenera i mojih roditelja. Moraš biti uporan u onome što radiš i voliš. Ove godine imao sam pet reprezentativnih nastupa: na Bosna Openu, Zagreb Croacia Openu. Nakon toga sa reprezentacijom sam učestvovao na Evropskom prvenstvu. Imao sam Balkansko prvenstvo. Potrudiću se da i u sljedećoj godini zadržim mjesto u reprezentaciji i da nastupim na Svjetskom prvenstvu“, optimista je mladi i talentovani Senad Husetović.

Zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu u akademiji Jale uspjeli su okupiti preko 100 članova od kojih je preko 30 redovnih takmičara. Trenutno imaju najbolje uslove u Zenici za trenažni rad kada su u pitanju borilački sportovi, što je već dalo i prve rezultate na takmičarskom planu.

Radimo u zgradi Islamskog pedagoškog fakulteta, tačnije u obdaništu Lastavica. Osim naših 100 učenika, jedan naš trener radi sa oko 100 mališana u obdaništu. Ove godine potpisali smo ugovor sa Univerzitetom u Zenici gdje smo počeli raditi sa studentima“, kaže Mujanović. (M. P.)

The post Uspješna takmičarska sezona za Taekwondo akademiju Jale appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU