10 C
Sarajevo
Subota, 21 svibnja, 2022

  Uspješno održana akacija čišćenja obale Plivskih jezera

  Na inicijativu djelatnika DM kompanije iz Jajca i JU „Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, održana je ekološka akcija uređenja djela lijeve obale Plivskog jezera.

  uspješno održana akacija čišćenja obale plivskih jezera

  Nakon okupljanja na Velikom plivskom jezeru u blizini restorana Plaža više od 50 sudionika, prije svega djelatnika kompanije DM i JU „Agencije“, članova Planinarskog ekološkog društva „Komotin“ i građana grada Jajca, kupilo je smeće bačeno od strane neodgovornih posjetitelja uz lijevu obalu Velikog a nakon toga i Malog Plivskog jezera.

  Nakon prikupljenih velikih količina smeće i očišćenog obalnog pojasa između Velikog i Malog plivskog jezera sudionici akcije su imali zajednički ručak i druženje u prostoru Sportskog ribolovnog društva „Zlatovčica“ iz Jajca.

  uspješno održana akacija čišćenja obale plivskih jezera

  U sklopu dvodnevnog boravka u Jajcu, sudionike ove akcije posjetili su predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, ministrica financija Kantona Središnja Bosna, gđa. Mirjana Plavčić te njihovi domaćini, predsjedatelj OV Jajce Ivo Šimunović i izaslanik u Domu naroda Federacije BiH  Marko Saraf.

  Pohvalili su napore koji se čine na uređenju okoliša, posebno Plivskih jezera, te naglasili da će i sami promovirati ovu akciju i pomoći Jajcu na podizanju kvalitete turističke ponude.

  Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji čišćenja, a posjetitelje Plivskih jezera i svih drugih prirodnih i kulturno-povijesnih znamenitosti našeg grada pozivamo da se prema njima odnose s ljubavlju i poštovanjem. Svoje smeće i drugi otpadni materijal nakon boravka na Plivskim jezerima i sličnim područjima da odlažu na za to prilagođena mjesta te tako doprinesu očuvanju našeg kulturnog i prirodnog blaga.

  uspješno održana akacija čišćenja obale plivskih jezera

  Napominjemo da su Plivska jezera naša najveća prirodna jezera u Bosni i Hercegovini. Prostor Plivskih jezera sa kompleksom vodenica je zaštićen kao Nacionalni spomenik. Ovaj jedinstveni prirodni i kulturni ambijent spada u najljepše primjere skladnog života čovjeka sa prirodom, navode iz Agencije.

   

   

  (agencija jajce)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA