-1.1 C
Sarajevo
Utorak, 31 siječnja, 2023

Uspješno organiziran seminar za košarkaške sudije KKS SBK/KSB

U subotu, 5.10.2019. u Franšiznom centru u Vitezu, uspješno je organiziran i održan seminar za košarkaške sudije i pomoćne košarkaške sudije u organizaciji KKS SBK/KSB i Sudijske organizacije KKS SBK/KSB. Na seminaru je sudjelovalo ukupno 25 kandidata za pomoćne košarkaške sudije, 9 kandidata za košarkaške sudije, te 8 iskusnih sudija koji već godinama sude utakmice Lige mladih SBK/KSB .

Najveću incijativu za organizacijom seminara, kao i samu organizaciju istog, imale su sudije, koje su već duži niz godina na listama seniorskih Liga KS BiH: Alem Gasal, Senad Durmić, Tarik Dervić i Nedim Smajlović, uz asisteniciju sekretara KKS SBK/KSB. Spomenute sudije su svoje stečeno znanje i iskustvo bezrezervno podijelile sa svim prisutnim sudionicima seminara.

Sve prisutne je tokom seminara ispred KKS SBK/KSB pozdravio sekretar KKS SBK/KSB, a ujedno i komesar No1 Lige mladih SBK/KSB Igor Bošnjak, te svima poželio dobar dan tokom seminara, a ujedno istaknuo da je ovo jedna od pozitivnijih aktivnosti u organizaciji KKS SBK/KSB, te se nada da će ovo postati praksa i u narednim sezonama.

Tokom seminara, obrađene su sljedeće teme i predavanja:
– Sudac kao odgovorna ličnost (ponašanje prije utakmice, dolazak na utakmicu, ponašanje tokom utakmice, odnos trener-sudac / zapisničar-sudac)
– Mehanika dvojice sudija / Vođenje zapisnika
– Video analiza suđenja, kviz znanja situacija
– Ispit znanja za košarkaške sudije i pomoćne sudije

  Sindikat Zenicatransa traži očitovanje granskog Sindikata saobraćaja i veza FBiH

Nakon što su svi kandidati uspješno prošli ispit znanja, dobili su upute i savjete od starijih i iskusnijih kolega, kako se što kvalitetnije spremiti za utakmice i nominacije koje ih očekuju u novoj sezoni. Zajedničkim ručkom svih prisutnih, uspješno je okončan jedan košarkaški dan.

Organizaciju seminara podržali: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i športa SBK/KSB i Franšizni centar BiH Vitez.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU