Uspješno završen drugi HPLUS RALLY by Hifa Petrol

HPLUS RALLY, rally superluksuznih automobila u organizaciji kompanije Hifa Petrol je završen. Ovaj atraktivni defile krenuo je iz Mostara 7. juna, a već sljedećeg dana nastavio je svoj put prema Dubrovniku gdje je upriličena izložba vozila na samom Stradunu.

Pored Dubrovnika, posjetili su i Split, te je veliki broj turista uživao na Rivi gdje su se fotografisali pored izloženih vozila.

Nakon Splita, nastavili su svoj put prema otoku Pagu, te uživali na party-u na poznatoj plaži Zrće.

Naredna destinacija im je bila prelijepa Opatija, a u poslijepodnevnim satima su testirali do maksimuma performanse svojih automobila na automotodromu Grobnik pored Rijeke. Druženje je nastavljeno u predivnom ambijentu restorana Aerosteak na Grobniku, gdje su učesnici uživali u predivnim delicijama.

Posljednji dan rally-a, ovaj karavan superluksuznih automobila nastavio je svoj put ka Cazinu gdje je upriličen veliki doček ispred benzinske pumpe Hifa Petrol. Građani Cazina, poznati kao veliki ljubitelji klasičnih utrka rally-a,pokazali su veliko interesovanje za HPLUS RALLY, s obzirom da nikad nije organizovana superluksuzna varijanta istog s ciljem druženja, a ne utrkivanja.

“Sa velikim zadovoljstvom možemo zaključiti da je iza nas još jedan uspješano organizovani HPLUS RALLY i nadamo se da je ovo početak jedne dobre i duge tradicije. Naši učesnici su oduševljeni i već imamo najave za učešće u narednoj godini” – izjavio je CEO HPLUS RALLY-a, Ahmed Ahmetlić.

Ovaj događaj ima i svoju humanu stranu. Prošle godine udruženju Pomozi.ba uplaćena su sredstva za nabavku specijalnih invalidskih kolica u vrijednosti 50.000 KM, a ove godine sredstva prikupljena na HPLUS RALLY-u bit će također donirana udruženju Pomozi.ba za akciju „Obrok za sve“ kako bi se što većem broju građana koji su u stanju potrebe obezbijedili redovni obroci. Kao i godinama u nazad, tako je i ovoga puta kompanija Hifa Petrol još jednom dokazala zašto je u samom vrhu društveno odgovornih kompanija u BiH.

The post Uspješno završen drugi HPLUS RALLY by Hifa Petrol appeared first on Prvi BH auto magazin.

auto.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU