Uspješno završena konferencija ”Sfera 2020:Otvori u građevinastvu”

IX Međunarodna naučno stručna konferencija ”Sfera 2020:Otvori u građevinarstvu” uspješno je završena u Sarajevu, i okupila je veliki broj posjetilaca u toku dva dana trajanja događaja.

Gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka, te je na jednom mjestu komunicirala struka i nauka, iznosila stavove, mišljenja, i time je otvorena mogućnost za uspostavljanje domaće i međunarodne saradnje.

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dijela bio je i osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslova. Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku.

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada.

Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, te su putem prezentacija i izložbenih štandova ukazali na novitete, i sisteme koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu.
Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzorikompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, te kompanija Emerus.Partneri i izlagači su kompanije: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, LLumar BH, te kompanija Delux.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., ovog puta u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univeziteta u Sarajevu. Konferencija se održala 03. i 04. marta 2020. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.Zaključci koji su doneseni bit će poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privredng sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

uspješno završena konferencija ''sfera 2020:otvori u građevinastvu''
uspješno završena konferencija ''sfera 2020:otvori u građevinastvu''
uspješno završena konferencija ''sfera 2020:otvori u građevinastvu''
uspješno završena konferencija ''sfera 2020:otvori u građevinastvu''
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU