30 C
Sarajevo
Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Uspješno završena obuka za kriminalističke tehničare sa područja ZDK

Odsjek za edukaciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je, u saradnji sa Odsjekom za kriminalističku tehniku i kontradiverzionu zaštitu (KDZ), u periodu od 16. maja 2022. godine do 30. juna 2022. godine, organizovao implementaciju teoretskog i praktičnog dijela interne obuke za 35 policijskih službenika iz svih policijskih stanica sa područja ZDK.

Nastavni plan i program realizovali su u prostorijama Centra za edukaciju i smještaj Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK u Zenici predavači, policijski službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ, koji rade na poslovima vještačenja i poslovima kriminalističkih i KDZ tehničara.

Nastava na obuci se izvodila po nastavnim cjelinama-predmetima iz oblasti – Kriminalistička tehnika, Kriminalistička taktika, Krivično pravo, Tehnologija motornih vozila, Kontradiverziona zaštita i Sudska medicina.

Završna pokazna vježba realizovana je 30. juna 2022. godine, na kojoj su polaznici, vršeći uviđaj za pet različitih situacija, demonstrirali stečeno znanje i vještine.

Završnoj vježbi je prisusustvovao policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Rusmir Šišić, koji se obratio polaznicima te im čestitao na postignutom uspjehu.

  Potpisani ugovori o zimskom održavanju puteva i ulica na području grada Zenice

Ovom prilikom je naglasio da je realizovana obuka, nastavak kontinuiranog rada na edukaciji i praktičnom osposobljavanju policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK sve u cilju kreiranja i održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta za život i rad svih građana na području Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(FENA) M. L.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Rahela
Rahelahttp://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU