Uspješno završena obuka za kriminalističke tehničare sa područja ZDK

Odsjek za edukaciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je, u saradnji sa Odsjekom za kriminalističku tehniku i kontradiverzionu zaštitu (KDZ), u periodu od 16. maja 2022. godine do 30. juna 2022. godine, organizovao implementaciju teoretskog i praktičnog dijela interne obuke za 35 policijskih službenika iz svih policijskih stanica sa područja ZDK.

Nastavni plan i program realizovali su u prostorijama Centra za edukaciju i smještaj Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK u Zenici predavači, policijski službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ, koji rade na poslovima vještačenja i poslovima kriminalističkih i KDZ tehničara.

Nastava na obuci se izvodila po nastavnim cjelinama-predmetima iz oblasti – Kriminalistička tehnika, Kriminalistička taktika, Krivično pravo, Tehnologija motornih vozila, Kontradiverziona zaštita i Sudska medicina.

Završna pokazna vježba realizovana je 30. juna 2022. godine, na kojoj su polaznici, vršeći uviđaj za pet različitih situacija, demonstrirali stečeno znanje i vještine.

Završnoj vježbi je prisusustvovao policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Rusmir Šišić, koji se obratio polaznicima te im čestitao na postignutom uspjehu.

Ovom prilikom je naglasio da je realizovana obuka, nastavak kontinuiranog rada na edukaciji i praktičnom osposobljavanju policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK sve u cilju kreiranja i održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta za život i rad svih građana na području Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(FENA) M. L.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU