Uspješno završena rekonstrukcija cjevovoda Kruščica – Zenica

Uspješno je završena rekonstrukcija magistralnog cjevovod Kruščica-Zenica, saopćeno je iz JP ViK.

Kompletna operacija koja je obuhvatala pražnjenje cjevovoda u dužini od 21 kilometar, rekonstrukciju cjevovoda u dužini od cca 50 metara, te ponovno zapunjavanje cjevovoda i vraćenje sistema u normalno stanje je izvedena u roku od 30 sati.

JP ViK d.o.o. Zenica je prije početka radova napunilo sve raspoložive kapacitete za akumuliranje vode i preduzelo druge pripremne radnje tako da prekid dotoka vode iz Kruščice koji je bio nužan za vrijeme izvođenja radova nije prouzrokovao poremećaj u vodosnabdijevanju, te je uspješno održan kontinuitet u snabdijevanju vodom svih potrošača na području grada Zenica.

Rekonstrukcija dijela čeličnog cjevovoda DN 600 kojim se doprema voda sa izvorišta Kruščica u rezervoar Zmajevac II je bila neophodna zbog toga što se na lokalitetu Križančevo Selo, općina Vitez, u posljednjih pet godina u više navrata dešavao kvar na cjevovodu. Otklanjanje kvara na predmetnoj lokaciji je bilo veoma kompleksno jer se postojeća cijev nalazila na dubini većoj od 10 metara te da se radilo o dijelu cjevovoda sa pritiskom od 26 bara.

Izvedenom rekonstrukcijom je zamijenjen dio cjevovoda u dužini od cca 50 metara i premošten na odgovarajuću dubinu. Radove na rekonstrukciji cjevovoda je uspješno i u zadatim rokovima izvela kompanija ITC d.o.o. Zenica. Ova aktivnosti je realizirana u okviru projekta Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda BiH II koji sa ciljem unapređenja javnog vodovodnog sistema u gradu Zenica uspješno implementira JP ViK d.o.o. Zenica.

JP ViK d.o.o. Zenica je izvršilo pražnjenje i ponovno zapunjavanje cjevovoda, kao i sve ostale pripremne aktivnosti koje su poduzete kako bi cjelokupna operacija bila uspješno provedena.

Zahvaljući stručnosti, a zatim i iskustvu i požrtvovanosti angažovanih radnika JP ViK d.o.o. Zenica sve planirane aktivnosti su izvedene na najbolji mogući način. JP ViK d.o.o. Zenica zahvaljuje kompaniji ITC d.o.o. Zenica za visoku kooperativnost i profesionalizam u realizaciji planiranih aktivnosti.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU