Uspješno završena sanacija i asfaltiranje ulice Mejdandžik

U Zenici su danas uspješno završeni radovi na sanaciji ulice Mejdandžik, nakon čega će biti unaprijeđeni infrastrukturni uslovi i u ovom dijelu grada.

Posebno su oduševljeni mještani ove ulice, koji su dobili potpuno novi asfalt na saobraćajnici i trotoaru, kao i brojni građani Zenici jer svakodnevno koriste ovu saobraćajnicu koja je jedna od prometnijih na području grada.

Nakon završetka radova, građani Zenice dobili su 305 metara novog asfalta u centru grada. Inače, radove je izvela firma “Komgrad-Ze”, čija je vrijednost 198.912,78 KM.

Ranije je u ovoj ulici, u sklopu sveobuhvatne rekonstrukcije, Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica, sve sa ciljem unapređenja sistema vodosnabdijevanja ovog dijela grada, izvršilo neophodnu rekonstrukciju vodovodnih instalacija duž ulice.

Od značajnijih radova koje Gradska uprava Zenica trenutno realizira na području Zenice valja izdvojiti uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

Novi asfalt urađen je za selo Gradina, za mještane ulice Visočka u MU Drivuša i na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova, a pored toga u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša, kao i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU