Ustavni sud BiH odlučuje o apelaciji Denisa Bećirovića

Ustavni sud Bosne i Hercegovine za danas je najavio Plenarnu sjednicu na kojoj će se odlučivati o zahtjevu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, najavljeno je iz Ustavnog suda BiH.

Plenarna sjednicu Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine bit će održana elektronskim putem.

Podnosilac zahtjeva je, na osnovu člana 64. Pravila Ustavnog suda, podnio i zahtjev za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud privremeno stavio van pravne snage osporeni Zakon do donošenja konačne odluke Ustavnog suda, navodi se u najavi sjednice koja će biti održana u 9.00 sati.

Podsjećamo, nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom je suspendovao sporni Zakon do konačne odluke Ustavnog suda, podneseno je nekoliko zahtjeva za ocjenu ustavnosti.

Istovremeno, iz Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a obavijestili su javnost da je na snagu stupio sporni Zakon iako je njegovu primjenu odgodio visoki predstavnik jer, kako navode, Ustavni sud Bosne i Hercegovine nije donio privremenu mjeru kojom bi bila zabranjena primjena Zakona. 

Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU