-1.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Usvojena Informacija o kretanju cijena i snabdijevenosti tržišta peletom na području Srednjobosanskog kantona – Bug.ba

Na prijedlog Ministarstva privrede Vlada Srednjobosanskog kantona na 126. sjednici održanoj 09.06.2022.godine u Travniku usvojila je Informaciju o kretanju cijena i snabdijevenosti tržišta peletom na području Srednjobosanskog kantona.

Vlada Srednjobosanskog kantona prihvatila je Informaciju i donijela Zaključak kojim podržava inicijativu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine vezanu za stabilizaciju tržišta peletom, ŠPD “Srednjobosanske šume” d.o.o. Donji Vakuf zaduženo je da obavijesti Vladu o kretanju cijena ogrijevnog drveta, rasploživim količinama ogrijevnog drveta, te mogućnostima za povećanje proizvodnje ogrijevnog drveta i eventualnim planovima za proizvodnju sječke kako bi se osigurale dovoljne količine sirovine za proizvodnju peleta.

Tržišna inspekcija Ministarstva privrede zadužena je da u narednom periodu vrši pojačane kontrole kalkulacije veleprodajne cijene peleta i veleprodajne cijene piljevine na području kantona, u cilju formiranja prihvatljive cijene za stanovništvo.

Koristeći većinu u Vladi (5 od 9 članova), ministri iz reda HDZ BiH, odbili su usvojiti Odluku o osnivanju Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona i Odluku o raspodjeli sredstava za poticaje privredi (uspostava fonda za podršku preduzećima u završetku i implementaciji međunarodno priznatih standarda i kvalitete).

  Novi Travnik/ Najava kreativnih radionica Udruge RadoGost

Obaranjem navedenih odluka HDZ BiH direktno radi na usporenju razvojnih procesa u oblasti turizma u privredi kantona, kao i uskraćivanje podrške većem broju privrednih subjekata vezano za uvođenje standarda u poslovanju, kao jednom od značajnih faktora povećanja konkuretnosti na međunarodnom tržištu.


bug.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU