16 C
Sarajevo
Četvrtak, 18 kolovoza, 2022

Varali na Facebooku s ciljem da pribave protivpravnu imovinsku korist

Zenički Općinski sud potvrdio je optužnicu protiv Dejana Vukovića, Velemira Simovića i Rajka Bodiroge zbog krivičnog djela prevara.

– Optužnicom se navedena lica terete da su 20. decembra 2018. godine u Zenici, s ciljem da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, doveli u zabludu Č. H. da se kladi i uplaćuje novac na osnovu oglasa s Facebook profila “Sigurni parovi za dobitak”, naveli su iz zeničkog Tužilaštva.

Dobitak

Sadržaj

Prvo je s njim kontaktirao Vuković i rekao da mu je spreman pomoći, ali da mora uplatiti 100 eura putem brze pošte na njegovo ime, a da će zauzvrat dobiti 9.500 eura na kladionici koja se igra u Sloveniji. Prema navodima iz optužnog akta, Č. H. je uplatio 100 eura u Zenici na ime Dejan Vuković.

– 21. decembra 2018. godine ponovo ga je kontaktirao i rekao mu da je ostvario dobitak u iznosu od 9.500 eura, ali da mora uplatiti još 1.900 KM na ime Velemira Simovića, a u skladu s dogovorom i uputama Dejana Vukovića i Rajka Bodiroge. Novac je podizao Velemir Simović u Goraždu, iako su znali da nije Č. H. ostvario nikakav dobitak, navodi se u optužnici prenosi oslobođenje.

  Potpisivanje pravila za provedbu protokola o saradnji u traženju nestalih osoba

Ranije je potvrđena optužnica protiv Predraga Mandića, Nenada Kunarca i Veljka Salamadije koji su tokom oktobra i novembra 2018. godine u Zenici, po prethodnom dogovoru, prevarili L. S. i naveli ga da se kladi i uplaćuje novac. I oni su s oštećenim prethodno kontaktirali s Facebook profila “Sigurni parovi za dobitak”.

– L. S. je, vjerujući u to, u više navrata uplaćivao novčane iznose na ime Nenad Kunarac i Veljko Salamadija. Bili su svjesni da novac koji je uplaćivao L. S. neće koristiti i uplaćivati na osnovu navedenog Facebook oglasa, jer isti do danas nije primio obećani iznos od 26.000 eura, nego je na svoj telefon dobijao prijeteće poruke i zahtjeve za uplatu određenog iznosa novca, navodi se u optužnici.

Dojava

Podsjetimo da su pripadnici policije na području cijele BiH uhapsili desetine prevaranata koji su uzimali novac naivnih građana po principu “sigurnih dojava”, te da su pripadnici PU Foča u akciji Dojava nadležnim tužilaštvima podnijeli više od 180 izvještaja o krivičnim djelima protiv desetina osoba koje su se bavile ovakvim prevarama. A. B. Č.

  Reisu-l-ulema pozvao muslimane da poste Dan Arefata

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

TNT Portal
TNT Portalhttps://tntportal.ba/
TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU