1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Važna obavijest za građane Travnika / Zaštitite svoje i tuđe živote!

  ()

  Iz Općine Travnik upućena je obavijest za građane da prilikom boravka ili poduzimanja radova u prirodi ne pale vatru na otvorenom prostoru, koja može ugroziti ljude i materijalna dobra, te prouzrokovati veliku materijalnu i drugu štetu,

  Osim toga, u obavijesti stoji da građani koji nisu do sada očistili svoje dimnjake da to učine, kako bi izbjegli negativne posljedice tokom grejne sezone i prouzrokovanja štete po ljude i materijalna dobro, zbog neodržavanja istih.

  Ako dođe do početnog požara rastinja manjeg intenziteta u vašoj blizini, postupajte na sljedeći način.

  pokušajte ugasiti požar aparatima za gašenje ili priručnim sredstvima za šta vam može poslužiti zemlja , pijesak, pokrivač, lopata, grana sa zelenim lišćem, a pri tome vodite računa o vlastitoj sigurnosti i mogućem odstupanju požara.
  ako niste u mogućnosti spriječiti daljnje širenje vatre, obavezno pozovite na besplatne telefonske brojeve vatrogasce 123 za dojavu o požarima ili Kantonalni centar civilne zaštite 121.

  Također, upućena je i molba za roditelje da svojoj djeci skrenu pažnju na opasnost od vatre, požara i načina dojave opasnosti.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO