Važne informacije za građane iz Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK

Na jučerašnjoj sjednici Vlada SBK donijela je Zaključak, kojim se nalaže svim zdravstvenim ustanovama, koje imaju zaključen ugovor o pružanju zdravstvene zaštite sa Zavodom za zdravstveno osiguranje SBK, da dok traje stanje nesreće uzrokovano pojavom koronavirusa, osiguranim osobama Zavoda pružaju zdravstvenu zaštitu bez obzira da li je zdravstvena iskaznica ovjerena, te da se ne vrši naplata participacije za pruženu zdravstvenu uslugu bez obzira da li je uplaćena premija (markica).

Istim Zaključkom je određeno da će se po isteku perioda stanja nesreće uzrokovanoj pojavom koronavirusa, koje je proglašeno na području SBK, utvrditi rok za uplatu premija za one osigurane osobe koje nisu izvršile uplatu do 31.03.2020 godine.

Zbog proglašenja stanja nesreće, rad s osiguranim osobama i strankama, u Zavodu za zdravstveno osiguranje SBK Novi Travnik i poslovnicama Zavoda, obavljat će se u vremenu od 8-11 satim

Molimo osigurane osobe i stranke da ne dolaze u prostorije Zavoda i Poslovnice, osim u hitnim slučajevima, te da odlože predaju zahtjeva i dokumentacije koja nije hitna, kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja građana na jednom mjestu.

Na ovaj način Zavod prilagođava svoj rad nastaloj epidemiološkoj situaciji i čini sve potrebne mjere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

S tim u vezi, a u cilju ostvarivanja što manje neposrednih kontakata, molimo da za sve potrebne informacije u vezi ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, kontaktirate Zavod putem e.mail adrese Zavoda: zzosb-sbk@tel.net.ba ili na brojeve telefona 030/792-718 ili 030/790-816.

važne informacije za građane iz zavoda za zdravstveno osiguranje sbk
važne informacije za građane iz zavoda za zdravstveno osiguranje sbk
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU