VAŽNO: Blokiran put za Banja Luku preko Vlašića! (VIDEO)

Zbog nestabilne vremenske sutuacije i lokalnih padavina, savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično veće količine vode na kolovozu. Do odrona i prekida prometa došlo je u mjestu Zimije (Fojnica).

“Zbog većeg odrona u prekidu je prometovanje na regionalnom putu R-438 Kiseljak-Fojnica, u mjestu Šćitovo”, saopćeno je iz BIHAMK-a

U tijeku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik – Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Prema informacijama sa lica mjesta formirala se ogromna kolona iz pravca Doboja.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Povodom Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH do sutra do ponoći, stoji u posljednjem izvještaju BIHAMK-a.

Video: Nezavisne novine

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU