Večeras dvije nesreće u pet minuta, oštećena četiri automobila

večeras dvije nesreće u pet minuta, oštećena četiri automobila

U razmaku od samo oko pet minuta, nešto prije 18 sati na autoputu A1, u mjestu Buzić Mahala kod Visokog, dogodile su se dvije prometne nezgode u kojima nije bilo ozlijeđenih – potvrdio je Feni glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Samir Valentić.

Putničko-motorno vozilo BMW, u 17.41 sati, ostvarilo je iz nepoznatog razloga kontakt s bankinom, usljed čega je sa njega otpala karambolka, na koju je, dodaje Valentić, u tom trenutku naletio volvo, njemačkih registarskih oznaka.

– Druga se nezgoda dogodila samo nakon pet minuta, nakon što se, iza ta dva vozila, zaustavio pasat, u koje je udarilo četvrto vozilo, land rover bh. registracija.

Praktično su se u pet minuta dogodile dvije nezgode, ali su za posljedice imale samo pričinjenu materijalnu štetu na svim vozilima, ali nije bilo i ozlijeđenih – ističe Valentić.

Dodaje kako se promet trenutno odvija usporeno, jednom trakom, ali uskoro će, nakon što bude okončan policijski uviđaj, biti u pozpunosti normaliziran saobraćaj na dionici autoputa Visoko – Kakanj.

Reklama

večeras dvije nesreće u pet minuta, oštećena četiri automobila

www.vitez.info

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU