2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  Večeras u Travniku promocija romana “Dugo svi­tanje” književnika prof. Hal­ida Kadrića

  ()

  Na Centralnom gradskom trgu, a u slučaju kiše u Gradskoj biblioteci Travnik, za večeras je zakazana promocija knjige “Dugo svi­tanje” književnika prof. Hal­ida Kadrića u povodu trećeg izdanje ovog historijskog romana.

  O romanu će na promociji govoriti prof. dr. Sanjin Kodrić (Filozofski fakultet Sarajevo), mr. sc. Elvis Resić (IK Dimenzija plus Sarajevo) i dr. sc. Dženan Kos (Gradska biblioteka Travnik).

  Pro­mo­tori će disku­to­vati o sadržaju knjige koja obuh­vata ogro­man broj aut­en­tičnih doku­me­nata koji se mogu naći i u his­tori­jskim, sociološkim, panoram­skim, mono­graf­skim, ili naučnim biograf­skim i auto­bi­ograf­skim dje­lima.

  Činjenica da je ovo treće izdanje knjige govori da ovaj historijski roman i dalje privlači veliku pažnju javnosti i čitaoca.

  Knjigu “Dugo svi­tanje” je moguće čitati kao his­tori­jski roman. Među­tim, to je roman o stvarnim događa­jima. Na pripremi romana, koji je izašao iz štampe 2010. godine autor je radio punih 12 god­ina.

  Radi se o jedin­stvenom djelu od oko dvije i po hil­jade stran­ica, u kojem nije izostavl­jen nijedan važniji događaj ili ličnost u 20. vijeku. Knjiga sadrži četiri toma: u prvom je obrađen aus­trougarski period do 1918., u dru­gom Kral­jev­ina Jugoslav­ija, u trećem život u SFRJ a u četvr­tom pri­jer­atno i vri­jeme iza posljed­njeg rata u BiH.

  Promocija u Travniku u okviru “Travničkih večeri 2019” koje organizuje Javna ustanova “Centar za kulturu općine Travnik” počinje u 21:00 sat na Centralnom gradskom trgu, a u slučaju kiše u Gradskoj biblioteci Travnik.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO